Proč používáme kokosový olej?

Kokosový olej je bohatý na antioxidanty a mastné kyseliny, které dokážou díky dobrému vstřebávání proniknout hluboko do pokožky. Existují dva druhy kokosového oleje: první je RAW nebo také BIO a druhý RDB. Kokosový olej taje při 23-27 °C. Při roztání a opětovnému ztuhnutí nedochází ke ztrátě CBD.

Rozdíly mezi oleji:

BIO: přírodní za studena lisovaný, obsahuje mastné kyseliny a má příjemnou vůni.

RDB: rafinovaný produkt, bez obsahu živočišných tuků a trans mastných kyselin. Bez vůně.

 #Naše masti obsahují BIO kokosový olej.

kokosový olej
Rozdíl mezi vazelínou a kokosovým olejem

Vazelína se může jevit jako ideální pomocník při výrobě domácí kosmetiky, ale opak je pravdou. Vazelína je ropný produkt, který naše tělo neumí zpracovat. Při namazání kůže konopnou mastí s vazelínou vznikne na kůži povlak, který ucpe póry a kůže přestává dýchat. Látky z konopí se možná uvolní postupně přes noc do pokožky, ovšem za mnohem delší čas a pouze povrchově, než u konopné masti s kokosovým olejem, která jak bylo výše zmíněno působí hlouběji. 

Jediná výhoda lékařské vazelíny je její vysoká teplota tání, která se pohybuje v rozmezí 70 – 80 °C. Esteticky vypadá líp, než napůl rozpouštějící se kokosový olej v teplejším prostředí. Díky její lepivé povaze se může použít při ošetření otevřených rán a zamezit tak vzniku infekce, ovšem v takovém případě bych raději sáhl po čisté vazelíně z lékárny, která neobsahuje konopí.